Corona en Sporten: Zo Blijven Personal Trainers Tijdens Lockdown In Shape

Waar ons vorige artikel nog enthousiast vermeldde dat de sportscholen weer open waren, is dat inmiddels wel weer anders. De lockdown heeft invloed op de sociale contacten, op de economie én op onze gains. Om ervoor te zorgen dat je je aan alle maatregelen houdt voor Corona en sporten en je fitnessdoelen behalen toch mogelijk blijven, hebben we hieronder uitgezet wat onze Personal Trainers deze periode doen om in shape te blijven.

Voeding

Hoewel het misschien hartstikke verleidelijk is om dagen achter elkaar met een fles wijn in je hand en take-out op schoot Netflix te kijken, zal dit niet veel doen voor je doelen. Of je nou vet wil verliezen, spieren wil behouden of gewoon lekker gezond wil leven, het begint allemaal bij wat je in je mond stopt. Een paar gouden regels van ons team:

 

Eiwitinname

Eiwitten (of proteïne) zijn een belangrijke factor bij het laten groeien en behouden van je spieren. Nu je spieren niet dezelfde prikkels krijgen als normaal in de sportschool, wil je een optimale situatie voor ze creëren om je harde werk te behouden. Bovendien zorgt een maaltijd met een hoog eiwitgehalte voor een langer verzadigd gevoel, waardoor je minder snel een zak chips erbij zal pakken. Bij een tekort aan eiwitten zullen niet alleen je spieren afbreken, maar neemt ook je afweersysteem af. Eiwitten vormen namelijk de bouwstenen van het lichaam en helpen ze bij voorkomen en herstellen van ziekte. Extra handig in deze tijd dus!

 

Hoe weet je of je voldoende eiwitten eet? Volgens het Voedingscentrum zou een gemiddelde volwassene zo'n 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht moeten eten. Weeg je 70kg, dan zou je dus minimaal 56 gram eiwit binnen moeten krijgen. Deze aanbeveling is echter een stuk hoger voor oudere volwassenen, duursporters en mensen die spieren willen opbouwen. Daarom wordt er voor mensen die bezig zijn met sport en fitness vaak aanbevolen om zo'n 1,5-2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht te eten. In dit geval zou iemand van 70kg dus tussen 105 en 140 gram eiwit per dag moeten eten.

 

Het team van I'MBITIOUS Personal Trainers geeft de voorkeur aan de 1,5-2 gram aanbeveling, omdat dit zorgt voor optimaal spierbehoud en realiseren van de doelen. Oók tijdens de lockdown.

 

Groenten en fruit

2 stuks fruit en 200 gram groenten per dag is ons vanaf jongs af aan ingestampt. Maar ga eens bij jezelf na: zit je daar elke dag aan? Bij de meeste pasta en rijst gerechten wordt de groente vaak toegevoegd aan de saus, het is dan erg lastig om in te schatten of je er daadwerkelijk genoeg van eet.

 

De tip van onze trainers? Schaf een keukenweegschaal aan en weeg voor of na de bereiding af hoeveel groenten er op je bordje komen. Raak je snel vol? Verdeel dan de groenten over de dag, bijvoorbeeld in een voedzame smoothie of een salade tussen de middag.

 

Sporten

Nu je voeding als basis hebt, is het tijd om dat lichaam in beweging te brengen. Lockdown betekent absoluut niet een periode van stilstand, maar is eigenlijk de perfecte tijd om eens écht aan jezelf te denken.

 

Wandelen

Een blokje om is nu populairder dan ooit. Mensen zoeken massaal een frisse neus in de natuur. Perfect! Probeer vooraf een doel aan jezelf te stellen: hoeveel stappen wil je zetten tijdens je wandeling? Of hoeveel minuten wil je in ieder geval buiten spenderen? Door vooraf je doel te bepalen zet je makkelijker door wanneer het toch een stuk kouder buiten blijkt dan je had verwacht.

 

Thuis of buiten sporten

Je hebt natuurlijk helemaal geen sportschool nodig om te werken aan je doelen. Ook vanuit huis kun je een heleboel bereiken, zelfs zonder gewichten. Online kun je oneindig veel bodyweight of dumbell only workouts vinden. Zet je favoriete muziek op, gooi een kopje koffie achterover voor extra energie en zet de kinderen achter de tablet: it's you time!

 

Geen gewichten in huis maar toch behoefte aan een beetje extra weerstand? Gebruik onze Booty Resistance Bands. Deze rollen niet op bij gebruik, zijn makkelijk mee te nemen en zijn ideaal voor de Booty lessen die we geven.

 

Online live lessen

Misschien ben jij iemand die zelfstandig thuis sporten niet zo motiverend vindt. Ook wij hebben het tijdens de eerste lockdown in maart geprobeerd: gewichtjes klaarzetten en knallen maar. Maar eerlijk? De lol was er na een paar weken wel vanaf. En ja, dan hebben zelfs Personal Trainers er wel eens moeite mee om gemotiveerd te blijven. Maar daar hebben we deze lockdown een oplossing voor bedacht: Online Live Groepslessen.

 

Tijdens de Online Live lessen wordt je begeleid door een ervaren trainer. Alle oefeningen zijn zonder materiaal en laten je gegarandeerd achter in het zweet. Het is op dit moment het enige wat wij doen (yes, we doen zelf ook mee met de lessen van onze collega's) en we hebben ons lang niet meer zo fit gevoeld als nu. It really works!

Kortom, hoe je ook fit blijft tijdens de lockdown, het belangrijkste is dat je lekker in beweging blijft en goed voor jezelf zorgt. Juist in deze tijd is niet alleen je shape, maar juist ook je gezondheid hartstikke belangrijk!